Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlewamy 1 litr zimnej wody. Wrzucamy mrożoną włoszczyznę (lub świeżą) i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w równą kostkę. Dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie (około 20-25 minut).
Pod koniec gotowania zabielamy śmietanką i dodajemy chrzan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Ciepłą zupę chrzanową miksujemy blenderem i nalewamy do miseczek.
Zupę chrzanową podajemy z chipsami z salami i świeżymi ziołami (u mnie melisa i majeranek).