Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalewam gorącą wodą, odstawiam na chwilę.
Wywar wstawiam na płytę, zagotowuję. W tym czasie cebulę dymkę kroję w piórka, wrzucam na patelnię z lekko rozgrzanym olejem. kiedy cebula się zeszkli, dodaję posiekaną papryczkę chili.
Do gotującego się wywaru dodaję mleko kokosowe, kiedy się zagotuje, dodaję zeszkloną cebulę z papryczką, podzielone na części różyczki brokuła. Dodaję curry, pastę Tom Yum i gotuję na małej mocy.
W tym czasie w małym garnku zagotowuję wodę. Na lekko osolony wrzątek wrzucam pokrojoną w plastry pierś kurczaka, gotuję chwilę, wyciągam czerpakiem i dodaję do garnka z zupą.
Grzyby mun siekam i dodaję do zupy, którą gotuję jeszcze krótką chwilę, tak, żeby brokuł pozostał chrupki, a mięso było zwarte.
Doprawiam zupę sokiem z limonki, można także dodać łyżeczkę cukru trzcinowego.
Zupę podaję z makaronem ryżowym przygotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypuję szczypiorkiem lub świeżą kolendrą.