Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, czosnek i imbir obrać i drobno posiekać.
Cukinię i paprykę umyć. Paprykę wydrążyć. Warzywa pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim posiekane: cebulę, czosnek i imbir. Dodać curry i wiórki kokosowe. Krótko podsmażyć.
Do garnka dodać paprykę i czosnek, wymieszkać, podsmażyć 3-4 minuty. Zalać bulionem (1,5 łyżki bulionu WINIARY rozmieszanego w 300 ml wody) i gotować na wolnym ogniu - aż warzywa zmiękną.
Pod koniec dolać mleko kokosowe.
Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.