Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rosół ugotować według swojego ulubionego przepisu – (oczywiście z naszego serwisu :).
Odłożyć ugotowane w rosole marchewki oraz pietruszki.
Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać.
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę. Wrzucić na nią posiekane czosnek i cebulę. Całość zeszklić, a następnie zalać rosołem. Zagotować. Na koniec obficie doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Marchewki oraz pietruszki z rosołu utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do zupy.
Szynkę pokroić w kawałki, ser utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kromki chleba lub bagietki skropić oliwą, posypać serem żółtym i podpiec w piekarniku do momentu aż ser się roztopi, a grzanki zrobią chrupkie.
Zupa czosnkowa na rosole najlepiej będzie smakowała z kawałkami szynki oraz chrupiącą grzanką z żółtym serem, można ją także podawać z jajkiem.