Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę ścieram na tarce o grubych oczkach.
W rondlu podduszam na maśle marchewkę, 5 minut pod przykryciem, na minimalnej mocy płyty.
Kapustę kroję bardzo drobno w paseczki, ziemniaki w kostkę.
Do rondla z marchewką dodaję poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podlewam warzywa wywarem. Dodaję listek laurowy i ziele angielskie, gotuję 20 minut.
W tym czasie na małej patelni na maśle podduszam przez kilka minut drobno posiekaną cebulkę, dodaję łyżkę mąki, dobrze mieszam i jeszcze chwilę trzymam „na ogniu”. Zasmażkę dodaję do zupy, mieszam, gotuję minutę i zestawiam garnek z płyty, dodaję posiekany koperek.
Paróweczki wrzucam na wrzątek, gotuję minutę, kroję i podaję z kapuśniaczkiem.