Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy do garnka i zalewamy minimalną ilością wody ( około 1/3 szklanki ) i posypujemy cukrem waniliowym.
Gotujemy do 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Do ugotowanych truskawek dodajemy listki mięty czekoladowej oraz śmietanę. Całość miksujemy blenderem.
Zupę podajemy na ciepło udekorowaną małymi bezikami.
Bezy można też pokruszyć do zupy i dodatkowo udekorować listkami mięty.