Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę zalej 1 litrem wrzącej wody i pozostaw na 3 godziny, a potem ugotuj.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę a pozostałe warzywa obierz i pokrój w paski.
Zagotuj 500 ml wody, dodaj wszystkie warzywa.
Zawartość opakowania zupy fasolowej rozprowadź w 500 ml wody, mieszając wlej do garnka. Gotuj przez 10 minut i dodaj miękką fasolę.
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do kiełbasy i zeszklij.
Oprósz mąką, zasmaż, dodaj do zupy i zagotuj. Dodaj przyprawy do smaku.
Przed podaniem posyp natką pietruszki.