Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz zupy i dania inspirowane kuchniami świata? Zastanawiasz się czy można połączyć polską kuchnię z nutą meksykańskich smaków? Oczywiście, że tak. Już podpowiadamy, jak to zrobić. Będzie szybko, prosto, zaskakująco, a przede wszystkim smacznie. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
Prosta zupa fasolowa w meksykańskim klimacie
Zupa wcale nie musi być skomplikowaną potrawą, która wymaga wielu godzin spędzonych w kuchni. Mamy sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę, która łączy w sobie Polskę i Meksyk. To coś dla fanów kuchni świata, lubiących odkrywać nowe dania. Wystarczy, że masz pod ręką kilka składników i kwadrans wolnego czasu. Zaczynamy gotowanie?
Mięso mielone podsmażone na odrobinie oleju zalej zupą fasolową WINIARY i całość zagotuj. Dodaj kukurydzę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, dokładnie wymieszaj, gotuj przez chwilę i już możesz podawać gotowe danie na stół... Dla podkręcenia smaku zupę serwuj z kawałkami limonki, nachosami i posiekaną dymką.
Taka zupa to nie tylko pomysł na codzienny posiłek, ale też ciekawa, ekspresowa przekąska na ciepło dla rodziny i znajomych, którzy wpadną z niespodziewaną wizytą.
W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć mięso i smaż, aż zacznie się rumienić.
Zupę fasolową WINIARY wymieszaj z wodą zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj do mięsa i doprowadź do wrzenia.
Kiedy się zagotuje, dodaj kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw mieloną kolendrą i kuminem. Rozlej do miseczek.
Podawaj z kawałkiem limonki, nachosami i posiekaną dymką.