Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na rozgrzanej na dnie garnka oliwie.
Boczek drobno pokroić i dodać do zeszklonej cebuli z czosnkiem, podsmażyć.
W międzyczasie marchewki i pietruszki obrać, pokroić w półksiężyce. Dodać do garnka wraz z kurkumą i papryką. Całość chwilkę podsmażyć.
Cukinie umyć, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Wszystkie składniki zalać bulionem warzywnym i gotować aż warzywa zmiękną.
Fasole odcedzić, przepłukać.
Natkę pietruszki i bazylię posiekać.
Kiedy warzywa zmiękną dodać do zupy fasole oraz świeże zioła.
Zupa fasolowa z puszki na boczku nabierze charakteru, kiedy doprawisz ją majerankiem i cząbrem. Na zakończenie dodaj soli i pieprzu do smaku.