Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa fasolowa to smaczny, rozgrzewający posiłek, który sprawdzi się w jesiennym i zimowy menu. Jej przygotowanie nie musi zająć Ci wiele czasu ani nie wymaga trudno dostępnych składników. Jeśli tak jak my lubisz zupy i szukasz przepisu, który urozmaici Twoje codzienne posiłki, mamy coś w sam raz dla Ciebie.
Rozgrzewająca zupa fasolowa na jesień i zimę
Zupy to dania, które pozwolą Ci wykorzystać składniki, które akurat masz w swojej kuchni lub to, co zostało z wczorajszego obiadu. A w dodatku są pyszne i bardzo lubiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Nasza fasolówka gotuje się niecałe pół godziny, więc możesz ją zrobić nawet, gdy nie masz zbyt wiele czasu.
Zupa fasolowa - przygotowanie
Zacznijmy od pokrojenia i podsmażenia pora, marchewki oraz szynki (możesz wykorzystać kawałki wędlin albo kiełbasę, którą masz pod ręką) na odrobinie oleju. Po kilku minutach dodajemy pieczarki i zupę fasolową WINIARY rozmieszaną w wodzie. Całość zagotowujemy, a na sam koniec dodajemy ugotowany makaron – może być też ten makaron, który został Ci z wczorajszego obiadu. Po nałożeniu na talerz możesz posypać zupę posiekanymi ziołami i gotowe. Już można zajadać!
Pora pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do dużego garnka z odrobiną oleju i obsmaż, aż będzie miękki.
Pieczarki pokrój w plasterki. Marchewkę i szynkę pokrój w kostkę, a następnie dodaj je do pora i smaż razem ok. 3 min. Dodaj grzyby i smaż, aż stracą na objętości.
Zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Dodaj makaron i podawaj z posiekanym koperkiem.