Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz przepisu na rozgrzewającą, aromatyczną zupę, która pasuje do jesiennego lub zimowego menu? Mamy pomysł na prostą i szybką fasolówkę, którą ugotujesz z zaledwie kilku niedrogich produktów. Z łatwością znajdziesz te produkty w sklepach. A może już masz je w swojej kuchni? Sprawdź ten przepis i ugotuj z nami sycącą, bezmięsną zupę dla całej rodziny.
Fasolowa z warzywami – prosta zupa dla całej rodziny
Zupy kojarzą Ci się z bardzo pracochłonnym i czasochłonnym daniem? Nic bardziej mylnego! Mamy sposób na zupę, którą możesz ugotować nawet w najbardziej zabiegany dzień. Wystarczy tylko pokroić warzywa – u nas to por lub cebula, cukinia, papryka i ziemniaki, ale możesz dodać też coś od siebie, jeśli w lodówce masz inne warzywa i nie chcesz, żeby się zmarnowały. Do tego zupa fasolowa WINIARY, woda i większość pracy za nami… Warzywa i zupę WINIARY zagotuj, a gdy będzie gotowa do podania, dołóż trochę posiekanego szpinaku i ugotowany makaron. Możesz też wykorzystać makaron, który został Ci z wczorajszego obiadu – to nasz sprawdzony sposób na gotowanie bez marnowania. Jeśli lubisz zioła, udekoruj nimi danie tuż przed podaniem go na stół.
Pora/cebulę pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do dużego garnka z odrobiną oleju i obsmaż, aż warzywa będą miękkie.
Cukinię, paprykę i ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę pokrój w półtalarki. Szpinak posiekaj.
Do pora/cebuli dodaj pozostałe warzywa i zalej 750 ml wody. Zagotuj, a kiedy ziemniaki zmiękną dodaj zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
Na koniec do zupy dodaj szpinak i makaron, a całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj z natką pietruszki.