Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku rozgrzej olej, następnie dodaj starte na tarce marchewkę oraz pietruszkę, drobno posiekanego pora, rozgnieciony czosnek oraz pokrojone wzdłuż boczniaki. Smaż całość przez 5 minut na średniej mocy kuchenki.
Następnie dodaj sos sojowy, 1,5 - 2 litry wody, bulion WINIARY, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, starty na tarce imbir, słodką i wędzoną paprykę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 20 – 30 min.
Pod koniec gotowania, wlej chochlę zupy do osobnej miseczki, dodaj mąkę i dokładnie ją wymieszaj, żeby nie było grudek. Wlej mieszankę powrotem do garnka, gotuj jeszcze przez 2 - 3 minuty.
Pod koniec dodaj majeranek oraz czarny pieprz. Dopraw solą, jeśli jest taka potrzeba.