Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie na około 2 godz., ugotuj w wodzie, w której się moczyły z marchewką, selerem, pietruszką, cebulą, liściem laurowym i czosnkiem.
Wywar z grzybów uzupełnij do 1 litra wodą, dodaj kostki grzybowe. Wywar przecedź.
Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki, dodaj do wywaru. Dodaj również masło.
Mąkę rozprowadź w 1/2 szklanki wody i wlej do zupy. Zagotuj.
Śmietanę rozprowadź zupą i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
Zupę rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
Zupę możesz podać z makaronem.