Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w plasterki.
Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać gałkę muszkatołową, zeszklić na nim cebulę i czosnek.
Dodać ziemniaki. Całość podlać wodą - tak, aby przykryła poziom warzyw. Gotować na wolnym ogniu.
Kiedy ziemniaki zaczną mięknąć, dodać pieczarki, wymieszać, gotować przez 2-3 minuty.
W międzyczasie w 500 ml zimnej wody rozmieszać 1 opakowanie Zupy Grzybowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do gotującej się zupy. Gotować przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę zmiksować na gładki krem. W trakcie miksowania dolać śmietankę 30% oraz sól i pieprz - do smaku.
Pieczywo pokroić na grzanki. Na patelni rozgrzać masło, zrumienić grzanki.
Zupę podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.