Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz zupy i szukasz przepisów na proste, smaczne posiłki, które przygotujesz bez długiej listy składników? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Zupa grzybowa z grzankami to świetna propozycja na rozgrzewający posiłek, który możesz przygotować nawet w najbardziej zabieganym dniu. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko kilka składników i mniej niż 20 minut w kuchni. Przekonaj się, jak smakuje nasza zupa grzybowa z dodatkiem chrupiących grzanek.
Zupa grzybowa – na co dzień i od święta
Zupa grzybowa kojarzy się głównie ze Świętami Bożego Narodzenia, ale z powodzeniem możesz przygotować ją o każdej porze roku, gdy tylko masz chęć na prosty, rozgrzewający posiłek. Bazą jest zupa grzybowa WINIARY oraz śmietanka, która dodaje kremowości i nieco słodyczy. Najlepiej sprawdzi się śmietanka 12% lub 30%. Nieco zaskakującym dodatkiem są grzanki – możesz je przygotować ze świeżego pieczywa, ale to też dobry sposób na wykorzystanie czerstwego chleba lub bułek. Wyrazistości doda czosnek oraz natka pietruszki. Tylko tyle składników wystarczy, żeby ugotować domową zupę w zaledwie kilkanaście minut. Smacznego!
Zupę grzybową WINIARY przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz śmietankę.
Aby przygotować grzanki pieczywo pokrój w kostkę lub porwij na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i dodaj rozgniecione ząbki czosnku. Dodaj pokrojone pieczywo i smaż ok. 5-7 min mieszając, aż zrobi się rumiane i chrupiące. Dodaj natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
Gorącą zupę podawaj z domowymi grankami.