Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczna, pachnąca lasem, kremowa zupa grzybowa z kolankami przypadnie do gustu wszystkim fanom domowych potraw! Dzięki Zupie borowikowej Szlachetne Smaki WINIARY w mgnieniu oka przygotujesz podstawę do tej wyśmienitej zupy. Dopełnieniem będą mrożone grzyby i warzywa oraz makaron kolanka.
Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.
Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.
Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.