Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz i pokrój w słupki.
Kostkę bulionową rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Do bulionu wrzuć warzywa i gotuj przez około 10 minut.
Rozprowadź Zupę Borowikową w 500 ml zimnej wody i wymieszaj z wywarem z warzywami.
Roztop masło i dodaj mąkę, zasmaż na rumiano i dodaj do zupy.
Gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw pieprzem.
Przed podaniem posyp natką pietruszki.