Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby oczyszczamy z piasku i leśnych zanieczyszczeń, płuczemy na sitku, delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w mniejsze kawałki.
Cebulę drobno siekamy, szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, dusimy, aż odparuje woda z grzybów, dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i seler, chwilę smażymy.
Do wrzącego bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 10 minut.
Dodajemy podsmażone z warzywami grzyby, gałązkę lubczyku, makaron, doprawiamy solą morską, gotujemy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę grzybową świeżo zmielonym pieprzem.
Do ugotowanej zupy grzybowej dodajemy śmietankę.
Zupę grzybową ze świeżych grzybów podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.