Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oleju.
Do zeszklonej cebulki dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczyptę kuminu. Smażymy pół minuty.
Dokładnie oczyszczone grzyby kroimy na kawałki. Dodajemy do cebulki, smażymy ok. 7 minut, często mieszając. Pod koniec dodajemy szczyptę suszonego tymianku.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Grzyby podlewamy 0,5 l wody, dodajemy ziemniaki, gotujemy 10 minut.
Zawartość opakowania z zupą grzybową rozprowadzamy w 0,5l zimnej wody i dodajemy do garnka z zupą, gotujemy do miękkości ziemniaków, od czasu do czasu mieszając.
Zupę w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze śmietanką i świeżo posiekaną zieleniną.