Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Dopraw słodką i ostrą papryką. Skrop obficie oliwą z oliwek.
Przygotuj warzywa – cebulę obierz i posiekaj. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Do garnka o grubym dnie dodaj pokrojone w małą kostkę mięso. Podsmaż na mocnym ogniu przez 3-5 minut.
Następnie do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż dalej, aż cebula się zeszkli.
Do garnka dodaj 2 łyżki bulionu wołowego WINIARY z 700 ml wody przygotowanego wg przepisu na opakowaniu. Jeżeli masz swój wywar - dodaj 2 łyżki bulionu WINIARY wprost do wywaru. Zamieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez około 60 minut.
Do zupy dodaj wszystkie pokrojone warzywa, przyprawy i przecier pomidorowy, w razie gdyby zupa była już bardzo gęsta, dolej nieco wody. Zupę gotuj dalej przez 20-30 minut do czasu, aż ziemniaki i mięso będą miękkie.
Zupę podawaj z natką pietruszki.