Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na złoty kolor na patelni z dodatkiem oleju.
Bulion przelewamy do garnka i dodajemy do niego cebulkę.
Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałeczki. Kiedy bulion zacznie się gotować dodajemy warzywa. Gotujemy je na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy będą już prawie miękkie ( drobno pokrojone gotują się dosyć szybko) dodajemy mleczko kokosowe oraz sos rybny. Gotujemy jeszcze 5 minut. W międzyczasie ryż gotujemy w osobnym garnku.
Do miseczek nakładamy porcje ryżu i nalewamy zupę. Podajemy z świeżą natką pietruszki lub kolendrą.