Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.