Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
Podawaj posypane natką pietruszki.