Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka myjemy, przedkładamy do garnka, zalewamy ok. 1 l wody i dodajemy 3 łyżki bulionu WINIARY, zagotowujemy, odszumowujemy, gotujemy pół godziny.
Włoszczyznę myjemy, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy, odcinamy końce, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w ćwierćtalarki.
Z gałązki natki selera, pietruszki i lubczyku robimy bukiet, dodajemy oczyszczony por, związujemy nitką.
Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i bukiet ziół, gotujemy 12-15 minut.
Wyciągamy bukiet ziół, zabielamy zupę zahartowaną śmietaną.
Zupę jarzynową z młodych warzyw podajemy posypaną natką pietruszki lub koperku. Możemy dodać do zupy mięso ze skrzydełek.