Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W pierwszej kolejności przygotuj warzywne spaghetti – cukinię dokładnie umyj i odetnij końce. Marchewkę obierz i umyj. Warzywa pokrój na długie i cienkie wstążki obieraczką do jarzyn.
Następnie wszystkie paski pokrój nożem wzdłuż w taki sposób, aby uzyskać efekt cienkiego makaronu.
Jarmuż przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odłóż na durszlak do odcedzenia.
W garnku na dwóch łyżkach oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj drobno pokrojony seler naciowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Całość zalej bulionem warzywnym i doprowadź do wrzenia.
Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 5 minut.
Do garnka dorzuć przygotowane warzywne spaghetti. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 4-5 minut. W tym czasie warzywa powinny zmięknąć, ale jeszcze pozostać lekko chrupiące, tak jak idealne spaghetti powinno być podawane al dente.
Na sam koniec dodaj mleko kokosowe, liście jarmużu (pozbawione twardych łodyg) sok z limonki i przyprawy. Gotuj jeszcze przez ok. 2 minuty.
Zupę jarzynową podawaj od razu, zaraz po ugotowaniu warzywne spaghetti będzie najsmaczniejsze.