Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię, brokuła i fasolę umyć. Cukinię pokroić w kostkę, brokuła podzielić na różyczki, fasolę pokroić drobno.
Na dnie dużego garnka rozgrzać 2 łyżki masła, krótko podsmażyć na nim przygotowane warzywa.
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich poziom.
Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut - aż warzywa zmiękną.
W osobnym naczyniu w 300 ml wody rozmieszać opakowanie Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do zupy, gotować przez kolejne 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Na koniec zupę zabielić śmietaną - w osobnym naczyniu rozmieszać odrobinę ciepłej zupy ze śmietaną, następnie dolać do zupy. Dzięki temu zabiegowi zupa się nie zważy.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.