Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa gotowa do szkoły.
Do szkoły polecam także:
Podudzie myję, przekładam do garnka, zalewam ok. 1,5 l wody, zagotowuję, odszumowuję i gotuję ok. 40 minut.
Marchewkę, seler i pietruszkę ścieram na drobnej tarce. Ziemniaki kroję w kostkę, dodaję warzywa do zupy, zagotowuję, dodaję mrożone różyczki kalafiora, gotuję 20 minut.
5 minut przed końcem gotowania wyciągam podudzie, wsypuję kaszę mannę do zupy, cały czas mieszając. Mięsko oddzielam od kości, dodaję do garnka.
Gorącą zupę nalewam do termosu, posypuję zieleninką i szczelnie zakręcam.