Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kosteczkę. Podduszamy marchewkę z cebulą na lekko rozgrzanej oliwie. Pod koniec dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dusimy, aż uwolni swój aromat.
Podlewamy warzywa niewielką ilością wody, chwilę dusimy.
W tym czasie kalafior dzielimy na różyczki, płuczemy. Zawartość torebki z zupą rozprowadzamy w 750 ml zimnej wody, dodajemy do warzyw, zagotowujemy.
Dodajemy do zupy różyczki kalafiora oraz przepłukany na sicie ryż. gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zabielamy zupę śmietanką, posypujemy koperkiem.