Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W rondlu na maśle podduszam startą na tarce o grubych oczkach marchewkę z cebulą dymką.
Dodaję drobno pokrojoną kapustę, podduszam chwilę.
Podlewam gorącym bulionem, dodaję obrany ze skórki rabarbar pokrojony w talarki, gotuję ok. 15 minut.
Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiam solą i kminkiem, gotuję kolejne 15 minut.
Dodaję łyżeczkę cukru – jeśli potrzeba, można dodać kilka kropel soku z cytryny.
Przed podaniem posypuję świeżo posiekanym koperkiem.