Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku na maśle przysmażam starty imbir. Wlewam mleko kokosowe, 2 łodygi posiekanej trawy cytrynowej i zalewam ugotowanym bulionem. Gotuję około 20 minut.
Po tym czasie dodaję sok z limonki, sos rybny, pastę curry. Gotuję jeszcze 20 minut, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na samym końcu dodaję ugotowanego kurczaka, pokrojonego w drobne paski.
Dymkę kroję, wrzucam na patelnię z oliwą, dodaję cukier i karmelizuję. Taką cebulką dekoruję zupę na talerzu.