Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli lubisz zupy z jajkiem, spróbuj też innych przepisów:
Włoszczyznę myjemy. Marchewkę i pietruszkę, ziemniaki i seler kroimy w kostkę.
W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy na wrzątek warzywa, dodajemy por i zioła związane liściem pora (poza koperkiem), solimy, gotujemy 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy do zupy posiekany koperek (część odkładamy do dekoracji).
Zestawiamy garnek z kuchenki, miksujemy zupę na krem, dodajemy żółtko rozprowadzone ze śmietaną, cały czas mieszając.
Zupę koperkową doprawiamy cukrem i świeżo mielonym pieprzem.
Zupę koperkową podajemy z drobno posiekanym koperkiem i kleksem śmietany.