Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekka zupa koperkowa z ryżem to propozycja na pierwsze wiosenne dni, kiedy wszyscy zaczynamy zwracać szczególną uwagę na to, co jemy. Po gęstych, sycących zupach kremach, pora na niskokaloryczną odmianę. Dodatek brązowego ryżu sprawi, że zupą uda nam się także zaspokoić nawet większy głód. Kto lubi eksperymentować i ma ochotę na egzotyczne urozmaicenie powinien tę zupę zabielić mlekiem kokosowym. Kolorowa zupa koperkowa z ryżem zasmakuje także najmłodszym.
Ryż w zupie dodaje pożywności i smaku, więc sprawdź też inne przepisy na zupy z ryżem:
Marchewki, pietruszki, pora i selera umyć, obrać, pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać.
Warzywa umieścić w większym garnku, dodać skrzydełka z kurczaka, zalać wodą.
Wywar gotować do miękkości warzyw, przecedzić.
Do czystego bulionu wsypać ryż, gotować aż będzie miękki.
Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Ugotowane marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce. Wszystko dodać do zupy. Całość zabielić mlekiem kokosowym lub śmietaną.
Koperek posiekać i dodać do gotowej zupy, doprawić obficie solą i pieprzem.