Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy pogoda niemiło nas zaskoczy, warto rozgrzać się starym, dobrym sposobem. Zupa nas pobudzi, zregeneruje i ogrzeje. Zupa koperkowa z ziemniakami jest znanym przepisem, ale w naszym wydaniu nabiera nowych zalet. Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY wydobędzie z wywaru każdą możliwą zaletę, a efekt końcowy będzie pozytywnym zaskoczeniem nawet dla tych, którzy zupę koperkową jedzą od dziecka.
Do garnka wkładamy opłukaną kość dodajemy porę, pietruszkę, seler i solimy. Dodajemy Ziarenka Smaku WINIARY. Następnie startą marchewkę i gotujemy wywar.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wywaru i gotujemy kwadrans.
W między czasie mięso wieprzowe drobno kroimy.
Gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu dodajemy mięso do wywaru. Do zupy dodajemy posiekany koperek.
Następnie w szklance z około 100 ml wody rozrabiamy mąkę i zagęszczamy nią zupę. Zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy zupę posypując koperkiem.