Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki.
Dymkę umyj, odkrój cebulki i posiekaj, następnie zeszklij na łyżce oleju.
Pieczarki oczyść, pokrój w plastry.
Cukinię umyj, pokrój w kostkę.
Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem bulionu, wrzuć do niego pokrojoną marchew i cebulę, ugotuj do miękkości.
Warzywa zmiksuj wraz z wywarem.
Na patelni rozgrzej pozostały olej, usmaż pieczarki i cukinię. Oprósz solą i pieprzem, dodaj do zupy.
Wlej śmietanę, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatałową, cały czas podgrzewaj.
Kromki chleba tostowego pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło, wrzuć pokrojone pieczywo, mieszając zrumień, lekko oprósz solą.
Zupę posyp szczypiorkiem z dymki, podawaj z grzankami.