Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ognista w kolorze, ale niekoniecznie w smaku. Zamiast ostrego chilli, wyczuwalna słodycz. Oprócz papryki w misce są też inne warzywa oraz masło orzechowe i przyprawy. Pomyślisz…jak to, kiedy lista zakupów taka krótka? Wszystko za sprawą Zupy pomidorowej WINIARY.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
Cebule obrać, pokroić w talarki.
Papryki umyć, wydrążyć, każdą pokroić na osiem części.
Papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok.20 minut, następnie dołożyć cebulę. Piec przez kolejne 10 minut.
Podpieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Kawałki papryk obrać ze skórki.
Warzywa przełożyć do garnka, dodać kurkumę i wędzoną paprykę, zalać wodą - tak, aby pokryła ona powierzchnię warzyw.
W osobnym naczyniu rozmieszać opakowanie Zupy pomidorowej Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać łyżkę masła orzechowego, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Kiedy zupa się zagotuje, zmiksować na gładki krem, dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem.