Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Papryki umyć, wydrążyć, pokroić w plasterki lub kostkę.
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać gorczycę, wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić.
Do warzyw dodać utartą marchewkę oraz paprykę: pokrojoną i wędzoną. Wymieszać, smażyć przez chwilę.
Warzywa zalać wodą - aż zakryje ich powierzchnię. Gotować przez ok. 15-20 minut.
Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce.
W 300 ml rozmieszać opakowanie Zupy Pomidorowej Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Wymieszać. Dodać utarte jabłko i gotować jeszcze przez klika minut.
Zupę zmiksować na gładki krem.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z kleksem śmietany i pestkami dyni.