Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi kurczaka oczyść, następnie pokrój na małe kostki. Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i imbirem. Odłóż.
Szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Pozostałe warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
W garnku o grubszym dnie rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij szalotkę. Dodaj czosnek i podsmaż chwilę. Następnie dodaj warzywa i podsmaż przez ok. 3-4 minuty.
Składniki zalej wodą i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i imbirem. Dodaj przecier pomidorowy. Zupę blenduj na gładki krem.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek i podsmaż kawałki kurczaka. Następnie wrzuć do zupy i gotuj jeszcze kilka minut.
Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub świeżymi ziołami, np. tymiankiem czy oregano.