Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.
Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło i oliwę. Później wrzucamy włoszczyznę. Smażymy około 5 minut, później dodajemy bakłażan i cebulę. Dusić aż wszystko będzie miękkie.
Kostki KOGUTEK rozrabiamy w 1 litrze wody i dolewamy do zawartości warzyw. Gotujemy około 30 minut.
Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sebastian