Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa borowikowa to pomysł na aromatyczny krem ze świeżych borowików zabielany śmietaną. Do Rosołu Drobiowego WINIARY dodajemy pokrojone grzyby, marchewkę i por, a następnie całość gotujemy i miksujemy na krem. Zupę-krem z borowików zabiel śmietaną, udekoruj natką pietruszki i podawaj z gorącymi grzankami. Pyszność!
Grzyby, marchew oraz por oczyść i pokrój
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Następnie do rosołu dodaj grzyby i warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Po ugotowaniu zmiksuj, a następnie dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem.
Przed podaniem posyp natką pietruszki.