Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinie umyć, pokroić na małe kawałki.
Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki.
Na dnie garnka rozgrzać oliwę, zeszklić cebule i czosnek, dodać kurkumę.
W międzyczasie obrać ziemniaki, pietruszkę i pokroić w kostkę.
Do garnka z cebulą i czosnkiem dodać ziemniaki i pietruszkę. Warzywa zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.
Po 10 minutach dodać cukinię. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Miękkie warzywa zblendować na gładki krem.
Zupę krem z cukinii podawać z kawałkami sera feta, udekorowaną listkami świeżej mięty.