Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli lubisz smak młodych kiełków, koniecznie sprawdź nasze inne przepisy i wpisy:
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na oleju kokosowym lub oliwie (na dnie garnka).
Marchewki i cukinie obrać, pokroić na cienkie plasterki, dodać do garnka wraz z ostrą papryką. Podsmażyć krótko.
Do podsmażonych warzyw dodać rozmrożony groszek, różyczki brokuła, wlać bulion. Gotować aż wszystkie warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania dodać sok wyciśnięty z jednej pomaraczańczy.
Całość zmiksować na gładką masę. Zabielić mascarpone. Doprawić obficie solą i pieprzem. Zagotować.
Krem z groszku i marchewki podawać ozdobiony ulubionymi kiełkami, np. rzodkiewki lub brokuła.