Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Kalarepę obrać, pokroić w kostkę.
Kabaczka dokładnie umyć, pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozpuścić masło, zeszklić na nim cebulę.
Dodać kalarepę i kabaczka. Dosypać gałkę, cynamon, pieprz i sól, wymieszać i krótko podsmażyć.
Warzywa zalać wodą, gotować na wolnym ogniu - ok. 15 - 20 minut aż zmiękną.
W międzyczasie uprażyć słonecznik.
Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 100 g sera feta, dolać śmietankę.
Zupę krem z kabaczka podawać z odrobina sera feta i uprażonym słonecznikiem.