Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wodę i śmietankę wlać do wysokiego garnka, a następnie dodać Bulion drobiowy Winiary, zagotować.
Do wywaru doodać oczyszczony kalafior i gotować na wolnym ogniu do momentu aż kalafior będzie bardzo miękki.
Ugotować ziemniaki, odcedzić i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia.
Garnek z zupą zdejmujemy z ognia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Jeżeli jest taka potrzeba to doprawiamy solą. Gorącą zupę rozlewamy w miseczki lub do talerzy, a na wierzch posypujemy grzankami, groszkiem ptysiowym lub skwareczkami z boczku.