Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlej 1 litr wody, rozmieszaj w niej bulion WINIARY, a następnie dodaj różyczki kalafiora i piersi z kurczaka. Całość zagotuj.
Gdy się zagotuje, dodaj przyprawy. Po 20 minutach piersi z kurczaka powinny być gotowe - wtedy możesz je wyjąć i posypać kminkiem oraz czarnym pieprzem.
Gotuj zupę, aż kalafior zmięknie. Może to potrwać ok. 10 minut. Następnie zmiksuj ją i dodaj do garnka pokrojone mięso. Zupa krem z kalafiora jest już gotowa. Tuż przed podaniem udekoruj ją posiekanym szczypiorkiem lub pietruszką.