Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule kroję w piórka, duszę na maśle przez chwilę w rondlu o grubym dnie.
Bulwy kopru myję, odcinam gałązki, bulwy kroję na pół, usuwam głąb, a resztę kroję w cienkie plasterki. Dodaję do podduszonej cebuli i dalej duszę chwilę.
Podlewam cebulę z koprem wrzącym wywarem wołowym, gotuję około 15 minut, aż plasterki kopru zmiękną.
W tym czasie prażę płatki jaglane na suchej patelni do lekkiego zrumienienia.
Kiedy plasterki kopru zmiękną, zdejmuję garnek z płyty, miksuję zupę na gładki krem i doprawiam solą morską.
Dodaję zahartowaną śmietanę.
Żółtko rozmącam, dodaję do zupy i mieszam trzepaczką, by dobrze je rozprowadzić.
Zupę podaję z prażonymi płatkami jaglanymi i świeżo posiekanym szczypiorkiem.