Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Pora i selera oczyść, pokrój i podsmaż na maśle.
Oprósz mąką i podlej rosołem. Gotuj do miękkości warzyw, potem zmiksuj.
Dodaj kukurydzę i śmietanę. Dopraw pieprzem.
Przelej zupę do bulionówek i posyp po wierzchu koperkiem.