Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na oleju winogronowym podsmażam pokrojoną i pozbawioną gniazd i nasion paprykę i talarki cebuli. Cebula powinna się zeszklić, a nie zrumienić.
Podlewam warzywa bulionem, dodaję odsączoną z zalewy kukurydzę (gdy mam dużą puszkę, część zostawiam do dekoracji), doprawiam szczyptą pieprzu cayenne.
Gotuję około 15-20 minut. Zdejmuję z kuchenki.
Miksuję z miąższem awokado.
Doprawiam solą morską i białym pieprzem.
Zupę podaję z grzankami i szczypiorkiem.