Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki obrać, utrzeć na tarce.
Na dnie garnka rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i czosnek.
Dodać ziemniaki. Wymieszać. Krótko podsmażyć.
Całość zalać bulionem warzywnym. Gotować na wolnym ogniu - aż ziemniaki zmiękną. Wówczas dodać pieczarki. Całość gotować jeszcze przez 5-10 minut.
Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz i zmiksować na gładki krem.
W trakcie miksowania dolać śmietanę.
Makaron ugotować.
Zupę podawać z kleksem śmietany, świeżym koprem i makaronem.
pyry