Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię obierz, pokrój na kawałki, polej oliwą i piecz w 180°C do miękkości.
Łyżkę bulionu wymieszaj z 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia.
Upieczoną dynię włóż do garnka, wlej na początku ok. 250 ml bulionu i zmiksuj ręcznym blenderem na gładki krem.
Jeśli zupa będzie za gęsta, dolewaj stopniowo więcej bulionu.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym.
Na tej samej patelni podsmaż chleb na złoty kolor.
Zupę krem z dyni serwuj z boczkiem, grzankami i szczypiorkiem.