Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.
Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.
Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.
Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.
Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.
Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.